Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски подари на папа Франциск икона на Богородица, изрисувана върху бронирана жилетка

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога беседва във Ватикана в събота с Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, който сподели в края на април, че Светият трон взе участие в мирна задача за преустановяване на войната с Русия.

" Това е огромна чест ", сподели Зеленски на Франциск, поставяйки ръка на сърцето си и навеждайки глава, до момента в който поздравяваше 86-годишния папа. Светият отец се подпираше на бастун, демонстрира малко видео от срещата, представено от " Ройтерс " и " Дневник ".

Зеленски, който е на посещаване в Рим за първи път от началото на войната, беседва с папата 40 минути и му подари бронирана жилетка, която е била употребена от украински боец и по-късно изрисувана с облика на Богородица.

Изявление на Ватикана за срещата ще бъде оповестено по-късно.

За последно Зеленски се срещна с папата във Ватикана през 2020 година и двамата са провели няколко телефонни диалога от началото на войната.

В началото на войната папата се опита да схване уравновесен метод с вярата да бъде медиатор, само че по-късно стартира изрично да осъжда дейностите на Русия, сравнявайки ги с някои от най-тежките закононарушения против Украйна през руската ера.

Връщайки се от пътешестване до Унгария на 30 април, Франциск направи завладяващ, само че загадъчен коментар по отношение на присъединяване на Ватикана в задача за преустановяване на войната. " В момента има задача, само че тя към момента не е обществена. Когато стане обществена, ще я разкрия ", сподели той пред кореспонденти по време на полета си към дома.

Франциск се срещна тази седмица с напускащия си поста дипломат на Русия във Ватикана Александър Авдеев, а италианският вестник Il Messaggero заяви, че той може да е получил писмо за съветския президент Владимир Путин.

Франциск се е молил за мир на практика всяка седмица и неведнъж е изразявал предпочитание да работи като медиатор сред Киев и Москва. Предложението му до момента не е довело до пробив.

Папата има непрекъсната покана от Зеленски да посети Киев, само че преди този момент сподели, че желае да посети и Москва като част от същата мирна задача.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР